Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Ishujt Faroe

Një vend i vogël me 51.000 banorë të vendosur në Oqeanin Atlantik të Veriut, midis Islandës, Skocisë dhe Norvegjisë. Ishujt Faroe përbëhen nga 18 ishuj të vegjël, ku shumica prej tyre janë të lidhura me tunele nën-detare, ura ose anije. Kryeqyteti është Tórshavn, ku jetojnë 20.000 njerëz. Momentalisht ka vetëm një ishull ku askush nuk jeton. Ky është ishulli më i vogël i quajtur Lítla Dímun.

Industria kryesore e eksportit në ishujt Faroe është peshku. Ishujt Faroe janë bërë shumë të njohura vitet e fundit si një destinacion ekzotik udhëtimi, i cili ka rritur industrinë turistike në vend. Aktualisht ka dy mënyra për të udhëtuar në Ishujt Faroe, qoftë me aeroplan, Atlantic Airways dhe SAS ose me traget, Norrøna.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.