Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Mjekësia ligjore e botës së egër

Termi ‘mjeko-ligjor‘, i referohet aplikimit të shkencës për të zgjidhur hetimet penale.

‘Forensic Wildlife’, pra do të thotë aplikimi i shkencës (shpesh analiza e ADN-së) për të ndihmuar në zgjidhjen e hetimeve penale në tregtinë e paligjshme të kafshëve të egra, gjuetinë e paligjshme dhe sjellje të tjera të paligjshme që përfshijnë kafshë të egra dhe bimë.

Foto: Djegia e fildishtë nga elefantët e gjuajtur ilegalisht. Analizat e ADN-së së fildishtë përdoren në kafshët e egra për mjekësinë ligjore për të gjetur se ku ndodhi krimi. Kjo e bën më të lehtë për të gjetur çanta.

Foto: Mwangi Kirubi (Punë vetjake) [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], nëpërmjet Wikimedia Commons.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.