Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Nata polare

Dukuri ne viset  polare dhe  vete polet  qe paraqitet  ne gjysmen  dimerore kur dielli mbi horizont nuk  duket  fare (6 muaj  ne  vete polet ) ose ndricon fare pak kohe ne  varesi  te gjeresise   gjeografike  te pikave  te Tokes  rreth poleve.

Nata polare civile ndodh në vendet ku qendra gjeometrike e Diellit nuk ngrihet mbi 6 gradë poshtë horizontit për të paktën 24 orë (nuk ka Twilight civile gjatë Solsticit të dimrit). Kjo ndodh në gjerësi gjeografike të vendosura 6 gradë në veri të rrethit të Arktikut dhe 6 gradë poshtë Rrethi Antarktik, që kufizon atë në Latitudes në veri të 72,56 ° N dhe në jug të 72,56 ° S.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.