Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Nata polare detare

  • Nata polare detare ndodh në vendet ku qendra gjeometrike e Diellit nuk ngrihet mbi 12 gradë poshtë horizontit për të paktën 24 orë (nuk ka muzg detar gjatë ditës së dimrit).
  • Rreth mesditës lokale, vetëm muzg astronomik mund të përjetohet. Kjo ndodh në gjerësinë gjeografike 12 gradë në veri të rrethit të Arktikut dhe 12 gradë poshtë Rrethi Antarktik, i cili kufizon atë në latitudes në veri të 78.56 ° N dhe në jug të 78.56 ° S.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.