Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Orbitë polare

Një satelit në një orbitë polare kalon nëpër rajonet polare të një planeti gjatë çdo rotacioni. Ka shumë orbita polare dhe ato janë të vendosura në mes 100 dhe 1000 km mbi sipërfaqen e Tokës. Një rotacion i plotë nga një satelit në një orbitë polare zakonisht është e shkurtër – 1-3 orë.

Shumë satelitë të vëzhgimit të Tokës janë vendosur në orbitat polare (p.sh. sateliti Landsat), si dhe Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës Alpha.

Vizualizimi i satelitit Landsat që udhëton në një orbitë polare.

 

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.