Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Qendra e Hulumtimit Arror Barrow dhe Observatori Mjedisor (konkretishtë Utqiagvik)

Qendra e Hulumtimit Arror Barrow dhe observatori mjedisor është një stacion polar i Shteteve te Bashkuara i vendosur në Alaska. Ajo është vendosur në majën veriore të Alaskës në Fushen Bregdetare të Arktikut, në veri të maleve të Brooks Range.

Stacioni i tanishëm nisi në vitin 1992, por stacioni i parë i vëzhgimit u krijua gjatë Vitit të Parë Ndërkombëtar Polar (1882- 1883). Ai menaxhohet nga UIC Shkenca, një njësi biznesi e Korporatës Ukpeagvik Iñupiat.

Qendra e Hulumtimit Arror Barrow është një stacion gjithëvjetor që mund të strehojë deri në 50 vetë. Hulumtimi shkencor përqendrohet në kimin atmosferik, dinamikën e ekosistemit, studimet e fenomeneve të bimëve / kafshëve dhe monitorimin e ndryshimeve klimatik.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.