Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Stuhia gjeomagnetike

Fenomeni i shoqëruar me ndryshime të papritura dhe dinamike në fushën magnetike të Tokës. Ajo është shkaktuar nga shpërthimet intensive të plazmës nga sipërfaqja e Diellit në hapësirë. Si rezultat i një stuhie gjeomagnetike, ka ndryshime të shpejta në parametrat e erës diellore. Stuhia gjeomagnetike është një nga elementet që formojnë të ashtuquajturin moti hapësinor, i cili ndikon në disa nga teknologjitë e përdorura në Tokë. Në faqen e internetit www.n3kl.org të Administratës Kombëtare Oqeanike dhe Atmosferike – një organizatë amerikane që monitoron fenomenin ekstrem të motit – janë parametra aktualë në dispozicion të fushës magnetike të Tokës.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.