Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Dielli mesnate

Dielli i mesnatës është kur dielli për 24 orë nuk fundoset poshtë horizontit. Kjo ndodh në rajonet polare për të gjitha ose pjesë të verës, varësisht nga sa afër jeni me polet. Periudha me diellin e mesnatës është më e gjata në shtyllat aktuale (veri dhe jug), ku dielli mund të shihet 24 orë në ditë për rreth 6 muaj (përveç nëse ka shumë re). Rajonet me diellin e mesnatës kanë në përputhje me rrethanat periudha të gjata me errësirën dimërore.

Foto: Fëmijët që luajnë nën diellin e mesnatës në Tromsø, Norvegji. Foto: Frank Meissner.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.