Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Indeksi i ngrirjes

Një përmbledhje grumbulluese e shkallës-ditore gjatë një sezoni ngrirjeje me temperaturë mesatare ditore të ajrit nën zero për një periudhe të caktuar.

Indeksi i ngrirjes dhe shkrirjes vjetore mund të jetë i dobishëm në vlerësimin e shpërndarjes së permafrostit dhe të sezonit të ngrirë, ka aplikime të rëndësishme inxhinierike dhe është një tregues i dobishëm për ndryshimin e klimës në lartësi.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.