Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Muzgu polar

I  referohet në fillimit  te muzgut në mëngjes   dhe në fundit  të muzgut ne mbrëmje.

Drite e butë me ngjyra të ndezura nga qielli kur dielli është nën horizont, shkaktohet nga thyerja dhe shpërndarja e rrezet te diellit nga atmosfera.

Gjatë kësaj periudhe,, madhështia e hënës dhe e yjeve, si dhe drita e reflektuar e diellit nga poshtë horizontit, japin rilindjen, jo errësirën, në rajon.

Muzgu  I mengjesit është faza më e ndritshme e muzgut, kur dielli është më pak se 6 ° poshtë horizontit  dhe perfundon ne lindjen e diellit.

Në mbrëmje – muzgu  mbaron kur qendra gjeometrike e Diellit është 6 gradë poshtë horizontit.

Gjatë muzgut Civil, vetëm yjet më të ndritshme si dhe horizonti dhe objektet tokësore mund të shihen, kështu që zakonisht nuk ka nevojë për ndriçim artificial.

Muzgu I mbremjes  përafron limitin në të cilin ndriçimi diellor mjafton për syrin e njeriut për të dalluar qartë objektet tokësore. Ndriçimi i mjaftueshëm i bën burimet artificiale të panevojshme për shumicën e aktiviteteve në natyrë. Në agim civil dhe në muzg civil, drita e diellit përcakton qartë horizontin ndërsa yjet dhe planetët më të shndritshëm mund të shfaqen.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.