Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Peshqit dhe kafshët benthic

Peshqit benthic (i njohur edhe si demersal) janë peshqit që jetojnë në fund të deteve apo liqeneve.

Shumëllojshmëria e jetës detare është më e dukshme në pjesën e poshtme ku kafshët janë përshtatur për një mori niches dhe me pamje dhe sjellje jashtëzakonisht të ndryshme.

Disa janë varrosur në sediment gjatë gjithë jetës së tyre, ndërsa të tjerët janë të lidhura me gurë ose madje edhe me organizma të tjerë.

Disa janë të ngadaltë dhe të ngadaltë, ndërsa të tjerët janë të shpejtë dhe të shpejtë.

Kafshët primitive si sponges, kandil deti, krimbat, kallamaret, octopuses, gaforret, lobsters, karkaleca deti dhe yjet e detit, si dhe peshk si flathead, sondë, stingrays, cod dhe shumë të tjerë banojnë në kate detit.

Erlendur Bogason

Kristín Líf Valtýsdóttir

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.