Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Peshqit pelagjik

Peshqit pelagjik janë një shumëllojshmëri peshqish që nuk jetojnë pranë fundit të detit. Ata jetojnë në zonën pelagjike të një oqeani apo liqeni në krahasim me peshqit bentik, të cilët jetojnë pranë fundit.

Peshqit më të mëdhenj në ujërat islandeze janë nga dhe disa prej llojeve pelagjike. Këto peshkime karakterizohen gjithashtu nga luhatje të mëdha, pasi madhësia e stoqeve dhe rrugët e migrimit të këtyre specieve janë shumë të ndryshueshme. Një karakteristikë tjetër e llojeve të peshqve pelagjik, në krahasim me speciet e peshkut bentik, është se rrugët e tyre të migrimit kanë tendencë të jenë shumë më të gjera. Peshkataria e pelagikut rrjedhimisht shpërndahet në një zonë më të gjerë.

Harengë ndoshta është lloji më i rëndësishëm historikisht për Islandën. Llojet e tjera të peshqve pelagjik përfshijnë: whiting blu, skumbri, kapelë dhe të tjerët. Shumë lloje të peshqve pelagjik përdoren nga vaktet e peshkut dhe prodhimi i vajit; megjithatë, një pjesë në rritje përdoret gjithashtu edhe për konsum njerëzor.

Bruno de Giusti

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.