Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Stacioni i Kërkimeve Arktike të Marsit

Stacioni i Kërkimeve Arktike të Marsit është vendosur në Devon Island, 163 km në veri të qytetit Resolute në Nunavut, në veri të Kanadasë. Ai është vendosur në shkretëtirë polare, afër një krateri të gjerë me një impakt prej 23 km. Zona u zgjodh nga Shoqëria Mars për vendndodhjen e një stacioni, i cili simulon mjedisin e Marsit. Hulumtimi planetologjik kryhet në stacion, si dhe testimi i pajisjeve dhe metodave operative të misioneve të ardhshme të Marsit.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.