Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»
Other languages:

Stacioni i Samitit

Stacioni i Samitit është në funksion që nga viti 1988. Ai ndodhet në majën e fletës së akullit të Grenlandës. Është e vetmja lartësi e lartë, gjerësi e gjerë, në brendësi, stacion vëzhgues gjatë gjithë vitit në Arktik.

Ai siguron njohuri unike në proceset klimatike të gjerë dhe globale të Arktikut dhe u përgjigjet pyetjeve të shkencës transformuese rreth rolit të fletës së akullit të Grenlandës në sistemin global të klimës.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.