Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Stacioni i terrenit Toolik

Stacioni i terrenit Tolik është stacion polar i Shteteve të Bashkuara që ndodhet në veri të Alaskës. Ai është themeluar në vitin 1975 dhe aktualisht financohet nga Fondacioni Kombëtar i Shkencës dhe operohet e menaxhohet nga Instituti i Biologjisë përArktikut (një ndarje e Universitetit të Alaskës në Fairbanks).

Stacioni ndodhet në veri të Alaskës, në provincën e ultësirës së  Pjerrësisë së Arktikut të Veriut. Ai është i vendosur 210 km në jug të Deadhorse dhe 600 km në veri të Fairbanks.

Është një laborator për hulumtime arktike gjatë tërë vitit dhe me një strukturë mbështetëse shkencore që mund të strehojë deri në 150 studiues. Misioni i Toolik Field Station është të mbështesë kërkimin dhe edukimin që krijon një kuptim më të mirë të Arktikut dhe marrëdhëniet e tij me mjedisin global.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.