Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Stacioni shkencor i Tundrës Chokurdakh

Stacioni është në pronësi të Institutit për Problemet Biologjike të Cryolithozone (Dega Siberiane e Akademisë Ruse të Shkencave). Ajo është e vendosur në rezervatin e kafshëve të egra Kytalyk, që ndodhet në bregun verior të lumit Berelekh në Yakutia verilindore në Federatën Ruse. Qyteti më i afërt është Chokurdakh.

Stacioni u themelua në vitin 2001 nga dega siberiane e Akademisë Ruse të Shkencave dhe Universitetit Vrije të Amsterdamit me mbështetje financiare nga Qeveria e Holandës dhe me leje dhe ndihmë nga Ministria e Mbrojtjes së Natyrës të Republikës së Jakutisë.

Hulumtimi ndërdisiplinor përqendrohet në studimet e kushteve mjedisore dhe rolin e ekosistemeve të permafrostit në ndryshimet klimatike.

Vendndodhja e Chokurdakh Scientific Tundra Station, burim: eu-interact.org

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.