Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»
Other languages:

Tsunami: Dallgë gjigande

Një cunami është një seri valësh oqeanike udhëtimi me gjatësi jashtëzakonisht të gjatë të prodhuar kryesisht nga tërmetet që ndodhin më poshtë ose afër katit të oqeanit. Ata mund gjithashtu të shkaktohen nga shpërthimet e vullkanike, rrëshqitjet e tokës nga toka, ose në shtratin e detit ose nga meteoritët nga hapësira. Cunami janë të rralla dhe mund të shkaktojnë dëme të mëdha kur godasin një bregdet.

Burimi: https://nctr.pmel.noaa.gov/indo_1204.html

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.