Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»
Other languages:

Hedhja e vezëve

Mbjellja është mbarështuese dhe konceptimi jashtë trupit të kafshëve, më së shpeshti gjendet në llojet që jetojnë në mjedise ujore.

Spërkatje, pastaj ndodh me femrën hedhjen e vezëve të saj në ujërat,, ndërsa një mashkull mbulon këto me spermatozoid, më shpesh në të njëjtën kohë dhe afër vezëve.

Llojet tipike që hedhin vezë janë peshqit dhe amfibët, ndërsa shumica e gjitarëve dhe insekteve kanë konceptim të brendshëm.

Salmoni i Cohos që hedh vezët në lumin Salmon në Oregon, SHBA.

Filmi nga: Byroja e Menaxhimit të Tokës.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.