Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

AMUPS – Universiteti Adam Mickiewicz, Statcioni Polar

Zona polake e kërkimit në Arktik, vepron gjatë verës. Ajo është e vendosur në gjirin Petunia (Petuniabukta) në bregun verior të Billefjordit në qendër të Spitsbergenit – ishulli më i madh në Svalbard, arkipelag norvegjez.

Ekspedita e parë e Universitetit Adam Mickiewicz në Poznań në Spitsbergen u zhvillua në vitin 1984. Gjatë sezoneve të verës së ardhshme, deri në vitin 2009, stacioni ishte vendosur në Skottehytta – një streh me drunjë të vjetër. Në korrik 2011 Universiteti Adam Mickiewicz ndërtoi bazën e vet, të përbërë nga dy ndërtesa me një sipërfaqe prej 10 m2 secili. Në verën e vitit 2015, stacioni u zhvendos në bregun perëndimor të Gjirit të Petunisë.

Stacioni kryen kryesisht kërkime në fushën e gjeomorfologjisë, glaciologjisë, hidrologjisë, gjeokimisë dhe meteorologjisë.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.