Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Efekti karkalec

Një cikël i transportit me rreze të gjatë dhe depozitimi i ndotësve organikë të qëndrueshëm, të cilët mund të barten mijëra kilometra nga burimi i tyre. Ndotësit toksikë të lëshuar mijëra milje në jug, zhduken në klimë të ngrohtë. Pastaj ata ngasin erërat derisa arrijnë në ajrin e ftohtë të Arktikut, ku përfundimisht kondensohen dhe bien në tokë, të depozituara si shi ose borë toksike.

 

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.