Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Gullu i akullt

Zog grabitqar që banon në Arktik. Nuk vërehen dallime të rëndësishme në karakteristikat midis dy gjinive. Shtrihet në çifte të vetme ose në koloni të vogla në shkëmbinj, shpesh në afërsi të zogjve të tjerë (p.sh. pak auks, të cilat gjuan për të).

Gullu i akullt migron në shtator dhe tetor dhe kthehet në zonat e saj të mbarështimit në mars dhe prill. Në pranverë, dhelprat polare janë një kërcënim i madh për vezët dhe zogjtë e zogut.

Foto: Piotr Andryszczak

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.