Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Merluc

  • Haddock (merluci) është një peshk deti, i njohur lehtësisht nga një vijë e zezë anësore që kalon përgjatë anës së saj të bardhë dhe një njollë të errët të dallueshme mbi penën e mushkrive, shpesh të përshkruar si një “thumbprint” ose edhe “Thumbprint i Djallit” (shenjë e bërë në një sipërfaqe) ose “Shën Shënimi i Pjetrit “
  • Merluci gjendet zakonisht në Oqeanin Atlantik të Veriut dhe në detet që lidhen me të.
  • Kryesisht ndodhet mbi fundet e butë në thellësi midis 10 dhe 200 m.
  • Merluci është peshku më i zakonshëm i ngrënë nga islandezët.

Author – Steven G. Johnson

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.