Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Mostrat jo invazive

  • Marrjen e mostrave jo invazive do të thotë që ju të mbledhni një mostër biologjike nga një kafshë pa trajtuar në të vërtetë kafshën.
  • Tradicionalisht, nëse dëshironi të grumbulloni mostra nga kafshët për shembull analiza e ADN-së, ju duhet të kapni kafshën në një kurth dhe ndoshta të anestetoni atë për të marrë një mostër të gjakut ose të indeve. Ky lloj trajtimi paraqet shumë stres në kafshë, gjë që në disa rrethana mund të thotë se kafsha vdes.
  • Marrja e Mostrave jo invazive përpiqen ta shmangin këtë stres duke vendosur për shembull kurthin e qimeve që kontrollohen vetëm çdo 2 javë ose duke mbledhur mostrat fekale në mënyrë që kafshët të mos kenë kurrë kontakt të drejtpërdrejtë me njerëzit.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.