Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Reshje

Reshjet janë pikat e ujit (të lëngëta dhe të forta) të ujit që bien nga retë dhe arrijnë në sipërfaqe. Pikat e rënies së lëngjeve përfshijnë rreshkitje dhe shi, pikat e forta të ujit përfshijnë borë dhe breshër. Format e reshjeve kur pikat rritëse të reve bëhen aq të mëdha sa ato bien nën peshën e tyre.

Reshjet janë një faktor kyç në zhvillimin e bimëve dhe rrjedhimisht bujqësisë.

Shkretëtirat karakterizohen nga reshje shumë të ulëta.

EUMETSAT H-SAF PR-OBS-5 Production Satellite Area CNMCA

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.