Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Shkrimi akademik

Shkrimi akademik është një stil i veçantë i gjuhës zyrtare dhe përdoret në p.sh. të drejtën administrative, fetare, artistike ose gazetareske. Ajo përdoret nga njerëz të lidhur me shkencën në një kuptim më të gjerë për tekste të tilla si abstraktet, letrat shkencore ose posterat.

Tiparet e shkrimit akademik janë: terminologjia, impersonaliteti, mungesa e emocioneve dhe shprehja e opinioneve, objektiviteti, logjika si dhe shumë e rëndësishme referencat ndaj burimeve (citim).

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.