Narhval
Narhvalen (Monodon monoceros) er et marint pattedyr som lever i den arktiske del av Atlanterhavet. Inuitt-navnet på narhvalen kan oversættes som «den som peger imod himmelen». Narhvalen bliver også kaldt for havets enhjørning. Navnene har fået på grund av formen af stød-tanden der peger opad, når de kommer op fra vandet. Det er først og fremst hannerne som har dette, og noen har to stød-tænder.
Tænder af narhvalen menes at have flere opgaver og anvendes for eksempel, både til at sluge bytte og til at imponere kvindelige partnere. Narhvalen spiser hovedsagelig fisk (helst torsk) og rejer. De kan dykke næsten 1.500 meter og opholde sig under vand i 25 minutter.
De vigtigste naturlige rovdyr af narhvaler er spækhuggere og isbjørne. I mange århundreder har narhvaler blevet jaget af den indfødte befolkning, der bor i Arktis. Inuitter jage dem for mad (human og hund) og brosme elfenben.
I august 2016 WWF Canada forudsat overvågningsprogram ved hjælp af satellitdata tags til at spore narhvaler ruter i regionen North Baffin Island. Formålet var at følge dyrene på deres fodring og reproduktive områder (se kortet).