Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»
Other languages:

Bufi i borës

Bufi i dëborës (owls Arktik, owls e bardha të mëdha, Bubo skandiaca ) janë zogj të bardhë me sasi të ndryshme të shenjave të zeza ose kafe në trup dhe krahë, me sy të verdhë.
Zakonisht gjuan duke vëzhguar prenë e një grindjeje, pastaj duke e ndjekur atë me fluturim të shpejtë dhe e kap gjahun në kthetra. 
 Bufi i dëborës  kryesisht ha gjitarë, duke filluar nga brejtësit e vegjël deri te lepurit e mëdhenj. Ata janë gjithashtu të njohur për të ngrënë zogjtë duke filluar në madhësi nga zogj të vegjël deri në patat e mesme dhe lemmings (një brejtës i vogël, i shkurtër i Arktikut). Ai (Bufi i Dëborës) duhet të kapë ekuivalentin e 7 deri 12 minj në ditë për të plotësuar kërkesat e tij ushqimoreNdryshe nga shumica e bufave, Bufi i Dëborës është aktiv gjatë ditës, si dhe gjatë natës. Ai ka disqe të puplave të ngurtë rreth syve të tij që pasqyrojnë valët e zërit në hapjet e saj të veshit
Bufi i Dëborës i Arktikut, ku femrat vendosin një tufë prej 3 deri 11 vezësh, të vendosura asinkrone një çdo 2-3 ditë. Madhësia e tufës varet nga disponueshmëria e ushqimit, dhe sidomos në një kohë të dobët, zakonisht një çift zakonisht me monogame nuk mund të rritet fare. 

Prindërit janë territorialë dhe do të mbrojnë të vegjëlit e tyre kundër të gjithë të ardhurve, madje edhe ujqërve.

 

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.