Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Efekti Zero i mbulesës

Periudha kohore, gjatë së cilës një temperaturë pothuajse konstante, shumë afër pikës së ngrirjes, ekziston gjatë ngrirjes vjetore (dhe herë pas here gjatë shkrirjes) të shtresës aktive. kur tranzicioni i fazës ndërmjet ujit dhe akullit (ose anasjelltas) është i vonuar për shkak të lëshimit të nxehtësisë latente.

Këto periudha janë përcaktuar si data në të cilën temperaturat mesatare ditore të tokës mbesin afër 0 ° C për disa ditë; Ndërkohë temperatura e ajrit ndryshon.

Analiza e të dhënave termike nga një vend arktik dhe një vend në mes të gjerësisë sugjeron se mund të jetë një karakteristikë universale e mineraleve të lagura, të mesme të tekstilit dhe të tokave organike gjatë ngrirjes.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.