Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»
Other languages:

Fosili i gjallë

  • Fosilet e gjallë janë organizma që kanë ruajtur më shumë ose më pak të njëjtën formë gjatë një periudhe të gjatë kohore, madje edhe miliona vitesh.
  • Këto specie janë vendosur në zonat e mjedisit, në të cilat konstruktimi dhe sjellja e tyre nuk kanë kërkuar ndryshime të mëdha – nuk i mohon rregullat e evolucionit, por vetëm konfirmon që përshtatjet morfologjike nuk zgjidhen në një mjedis të qëndrueshëm.
  • Ata zakonisht nuk kanë ose fare pak, të afërt të afërm të mbijetuar dhe ende mbajnë një ngjashmëri të ngushtë me të afërmit e tyre të vjetër të zhdukur
  • Ata shpesh i kanë mbijetuar disa zhdukjeve masive, dhe shumë shkencëtarë i konsiderojnë ato si një paraqitje të rrallë në mënyrën se si jeta në Tokë ishte kohë më parë.
  • Cyanobacteriae, crocodiles ose gingko biloba janë midis fosileve të gjalla të njohura

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.