Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Invertebrore

Invertebrorët janë kafshë që nuk posedojnë një shpinë (në kontrast me një kafshë vertebrore, e cila është një kafshë me një palcë kurrizore të rrethuar nga kërc ose kocka).

Shembuj të njohur të jovertebrorëve përfshijnë insektet, gaforret, karavidhet, kërmijtë, vorbullat (molusk që haet), octopuses (oktapodët), yll deti, iriq deti, dhe karremat.

Shumica e llojeve të kafshëve janë jovertebrore. Një vlerësim e vë këtë shifër në 97% të të gjithë jetës së kafshëve.

John James Wild

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.