Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Linja e argumentimit

Pika në të cilën një akullnajë nuk rrjedh më në shtrat, por fillon të rrjedhë mbi një trup të hapur të ujit si një raft akulli.

Linja e argumentimit ndodhet në një zonë ku pjesa e akullnajës që është mbi ujë është e balancuar nga buoyancy e pjesës së akullnajës që është nënujore. Ajsbergët mund të shkëputen nga pjesa lundruese e akullnajës, ose raftet e akullit, dhe mund të jenë aq të trashë sa të gjithë shelfin e akullit është i gjatë.

Mbështjellja në fund të një shporte akulli mund të formojë  pllaka ajsbergu  me sipërfaqe deri në qindra kilometra katrorë.

Kur një fund i akullnajës ndodhet në pjesën e poshtme të një trupi të ujit, quhet akullnajë bazë.

Skema e shelfit të akullit

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.