Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

MIMOSA

MIMOZA (Modelizim Isentrope du transport Méso-échelle de l’Ozon Stratospérique par Advection) është një model i shpërbërjes me rezolucion të lartë të vorbullës me potencial të lartë të nxehtësisë (PV).

Ajo u zhvillua në Shërbimin e Aéronomie në kuadër të projektit METRO të financuar nga BE (projekti i transportit ajror të ozonit në stratosferën e ulët).

Modeli MIMOSA ndjek lëvizjen dhe dinamikën e masave të ajrit në stratosferë, duke studiuar evolucionin e saj. Meqenëse masat ajrore në stratosferë nuk përzihen me masat ajrore mbi ose nën atë, MIMOSA mund të ndjekë evolucionin e këtyre masave ajrore gjatë disa ditëve.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.