Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Salmon

Salmoni është emri i zakonshëm i disa lloje peshqish me rreze fin në familjen e Salmonit. Salmoni është vendas në degët e Atlantikut të Veriut dhe Oqeanit Paqësor.
Salmoni është një ushqim popullor. I klasifikuar si një peshk me vaj, salmoni konsiderohet të jetë i shëndetshëm për shkak të proteinës së lartë të peshkut, acideve të larta yndyrore omega-3 dhe përmbajtjes së lartë të vitaminës D.

Salmoni kultivohet në mënyrë intensive në shumë pjesë të botës. Kultura ujore e salmonit është një kontribues i madh në prodhimin botëror të peshqve të kultivuar, që përllogaritet rreth 10 miliardë dollarë në vit. Kultivimi i salmonit është i rëndësishëm në Kili, Norvegji, Skoci, Kanada dhe Ishujt Faroe; ai është burim konsumi më së shumti në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë. Salmoni i Atlantikut është gjithashtu produkt konsumi në sasi shumë më të vogla, i kultivuar në Rusi dhe në ishullin e Tasmanisë, Australi.

Knepp, Timothy

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.