Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Saithe

Shafri është një merluc i madh, zakonisht 70 deri 110 cm i gjatë. Ai mund të përshkruhet si peshk bentho-pelagik, dmth., Ajo ndodh si afër, në fund dhe në kolonën e ujit.

Shafri gjendet në ujërat evropiane nga Murmansk në veri deri në Kanalin Anglez në jug. Ai gjendet gjithashtu nëpër Ishujt Faroe, në ujërat e Grenlandës dhe nga Labradori në Cepin e Amerikës së Veriut. Për një kohë të gjatë Shafri ka qenë një nga speciet më të shitura të peshkut të tregtuar në ujërat Islandeze. Është arritur të kapet nga 30,000 në 130,000 ton në vit që nga viti 1950.

Shafri shitet në të gjithë botën dhe tregu më i madh që është në Gjermani, ku ka një konsumim të madh te tij.

Jón Baldur Hlíðberg

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.