Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Speciet pushtuese

Jane speciet jo-indigjene që shpesh shkojne ne vendet e specieve vendase për burime ose habitate, duke ndryshuar strukturën e komunitetit dhe potencialisht duke i çuar ato në zhdukje. Specie të tilla mund të arrijnë në zona të reja përmes migrimit natyror, por ato shpesh paraqiten nga aktivitetet njerëzore dhe janë një nxitës kryesor i humbjes së biodiversitetit. Ato mund të ndikojnë në përbërjen kimike të ujit, disponueshmërinë e burimeve dhe madje edhe të ndryshojnë rrjetin e ushqimit.

Karakteristikat invazive të specieve:

  • Aftësia e përshtatjes për një gamë të gjerë dhe të gjerë të kushteve (gamë të gjerë të tolerancës ekologjike)
  • Shkalla e shpejtë e rritjes së individëve
  • Karakteristikat që i bëjnë ato lehtësisht të shpërndara në lokalitete të reja
  • Riprodhimi lejon rritjen e shpejtë të popullsisë.

Red fox – Dhelpra e Kuqe është një specie pushtuese në Arktik, duke rrezikuar popullsinë e Dhelpres se Arktikut

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.