Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Subarktik

Subarctic është një rajon në hemisferën veriore menjëherë në jug të Arktikut dhe mbulon pjesën më të madhe të Alaskës, Kanadasë, Islandës, veriut të Skandinavisë, Siberisë dhe ishujt Shetland. Në përgjithësi, rajonet subarktike bien në mes të gjerësisë 50 ° veri dhe 70 ° veri, në varësi të klimës lokale.

Temperaturat e njëpasnjëshme janë mbi 10 ° C (50 ° F) për të paktën një dhe jo më shumë se tre muaj të vitit. Rajonet Subarktike karakterizohen shpesh nga bimësia pyjore e Taigës. Agrikultura është kryesisht e kufizuar në blegtori, edhe pse në disa zona mund të rritet elbi. Midis gjitarëve të mëdhenj që jetojnë në zonën subarktike ka arinj, drerë dhe ujqër. Kanadaja dhe Siberia janë shumë të pasura me minerale, sidomos nikel, molibden, kobalt, plumb, zink dhe uranium.

Përveç atyre zonave që janë pranë rrymave të ngrohta të oqeanit, ka pothuajse gjithnjë vazhdueshmëri për shkak të dimrave shumë të ftohtë.

 

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.