Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Wolverine

Wolverine (Gulo Gulo) jeton në tajgë dhe tundra të Evropës, Azi dhe Amerikën e Veriut. Ajo i ngjan diçka ndërmjet një arush të vogël dhe një ujk, por në fakt është anëtar më i madh tokësor i familjes nuselalë. Kjo është ndoshta speciet më pak të njohur të gjithë grabitqarët të mëdha të tokës. Kjo është ndoshta kafsha më agresive e forcë të madhe, guxim, aftësi dhe këmbëngulje – ka pasur shumë raste të konfrontimit të suksesshëm Wolverine me grabitqarët të mëdha dhe më të fortë, si një arushë apo një paketë të ujqërve. Wolverine është një notar i mirë, ngjitet pemë me lehtësi.

Ajo nuk prehem gjatë dimrit, por ajo funksionon në 4 orë e aktivitetit dhe gjumit. nofullat e forta të kombinuara me dhëmbë të mprehtë të lejojë që ajo të përtyp kockat të mëdha dhe mishit të ngrirë në tunelet nën dëborë mbledh furnizimet ushqimore, për të cilat ajo kthehet edhe pas 6 muajsh.

Pallto lesh Wolverine është shumë e trashë, të ngrohtë, i yndyrshëm dhe hidrofobik, i cili dikur i bëri ata të synuar një gjuetarëve kryeministrave. Wolverine herë pas here mund të ‘vjedhin ushqim “- ndjekje larg grabitqarët nga vrasin. Ata e bëjnë këtë duke sekretuar erë të pakëndshme, e cila është whay ata janë shpesh të referuara si “mban Skunk”. territoret meshkuj dhe femra mbivendosen njëri-tjetrin, dhe ata kanë lidhje të forta familjare. Një wolverine mashkull do të ndërveprojnë me kits e tij edhe pasi ata kanë goditur jashtë në të tyren.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.