Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Gërmuesit

Gërmuesit janë kafshë që hanë tashmë kafshët e ngordhura. Shkatërruesit tipikë janë dhelprat, arinjtë dhe vortet, dhe jovertebrorët si mizat, kërmijtë dhe krimbat. Disa prej këtyre depërtuesve janë edhe grabitqarët, të cilët gjithashtu i vrasin kafshët.

Gërmuesit plotësojnë rolin e dekompozuesve në dekompozimin e kafshëve të vdekura më të mëdha. Kur një kafshë e tillë vdes, depozituesit janë parë në vendin e ngjarjes dhe ata kryejnë pjesën më të madhe të punës së dekompozimit.

Në det, ka shumë scavengers që ndoshta nuk jeni të njohur me të. Shihni disa prej tyre në këtë film kohor. Burimi: BBC.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.