Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Kombi buryats

Siberianët që jetojnë në Republikën Autonome të Buryatia në Siberinë Lindore (pjesë e Qarkut Federal të Lindjes së Largët). Kryeqyteti i Buryatia është Ulan-Ude. Vendi është një nga qendrat më të mëdha të budizmit në Rusi. Në Siberi kuzhina e Buritëve është e njohur gjerësisht, dhe konsiderohet si një nga më të mirat. Gjuha amtare është Buryat, që i takon grupit të gjuhës mongole.

Numri i Buryatëve që jetojnë në territorin e Federatës Ruse në 2018 është 984 511 njerëz.

Area within the Russian Federation inhabited by Buryats, source: http://engur.ru/map_ispn

 

The Buryats, author: Anna Ogorodnik, https://anna-ogorodnik.livejournal.com/

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.