Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Lulekuqja Svalbard

Lulekuqja Svalbard (Papaver dahlianum) merr emrin e saj nga fakti se ajo është gjetur kryesisht në arkipelag Svalbard. Ajo gjithashtu mund të gjendet në pjesën verilindore të Grenlandës dhe në veri të Norvegjisë.

Bima ka lule të bardha dhe të verdha, dhe rritet vetëm deri në 25 cm të larta. Një  bime e vetme mund të prodhojë 10 ose më shumë lule, dhe çdo lule një kapsulë me 40 ose më shumë fara. Lulekuqja Svalbard zakonisht rritet në vende shkëmbore, por është mjaft rezistente për të qëndruar në klimën e Arktikut me mot të ashpër me erëra të forta.  Deret  dhe zogjtë – sidomos kullotin me të, duke ulur prodhimin e farës.

Lulekuqja Svalbard ka evoluar disa përshtatje për t’i rezistuar klimës së ftohtë. Rrjedha e saj është e mbuluar me qime të vogla, që ndihmon në mbajtjen e nxehtësisë dhe lulet e saj mund të orientohen për të ndjekur lëvizjen e diellit në të gjithë qiellin, duke bërë të mundur që maksimizimi i dritës së diellit gjatë sezonit të shkurtër të rritjes në Arktik.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.