Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Alga benthic

Alga është një term për një grup të ndryshëm të organizmave që jetojnë në oqean. Algat benthic zakonisht mbulojnë fundet e vështirë nga bregu i detit deri në thellësinë 20 deri në 40 metra. Nën këtë nivel, drita e pamjaftueshme e diellit pengon rritjen e tyre.

Kur fundi është me rërë ose me baltë, algat bentike nuk mund të bashkëngjiten si nuk kanë rrënjë.

Alga benthic janë një burim ushqimi, energjie dhe mbulimi për shumë organizma.

Në këtë mënyrë, produktiviteti i algave bentike në ujërat e cekët ndikon direkt ose indirekt në efikasitetin e të gjithë ekosistemit detar.

Alga bentike zakonisht ndahen në tri grupe kryesore: algat e gjelbra, algat kafe dhe algat e kuqe.

Alga benthic janë përdorur në Islandë për shekuj me radhë.

Ato u përdorën si ushqim dele, plehra dhe për djegie në furra.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.