Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Nyja e vogël – sjellje dhe gamë të habitateve natyrore

Nyja e vogël është një specie endemike, që do të thotë se varg i saj natyror i habitatit është i kufizuar në pellgun e Arktikut.

Konsiderohet të jetë lloji më i bollshëm i detit, me madhësinë e popullsisë që vlerësohet të ketë mbi 37 milionë çifte mbarështimi.

Nyja e vogël ndodhet në zonat e bregut të ishujve në Oqeanin Arktik, kryesisht në pjesën e Atlantikut të Veriut.

Kohët e fundit, ka pasur raporte për pamjen e saj deri në veri, si pjesa veriore e Detit Bering.

Kolonitë më të mëdha (më shumë se një milion individë) janë vërejtur në Grenlandë. (FIG.1)

Zogut i pëlqen të kalojë dimrin në ujërat e hapura të Atlantikut të Veriut, edhe pse prania e tij është regjistruar edhe në rezervuarët e ujit të hapur (połynia, polynja, полыиья) brenda zonave të Arktikut ku ka akull i detit gjatë gjithë vitit.

 

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.