Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
«
»

Pack ice

“Pack ice” është një shumëllojshmëri e akullit të detit që nuk është i bashkangjitur në breg ose vijë bregdetare dhe është e aftë për lëvizje të konsiderueshme dhe deformime, që do të thotë “Pack ice” është akull i detit që nuk është akull i shpejtë.

Në Arktik, “Pack ice” i nënshtrohet një cikli të rregullt sezonal në të cilin shkrihet akulli gjatë pranverës dhe verës, arrin një masë minimale rreth mesit të shtatorit, pastaj rritet gjatë vjeshtës dhe dimrit përpara se të arrijë një masë maksimale rreth mesit të marsit.

«
»
Polarpedia has information categorized by main topics. Click on an icon below to view the available terms.
Polarpedia terms are created by EDU-ARCTIC Consortium, which holds responsibility for quality of translations in following languages: Polish, French, Danish, Norwegian, German, Russian, Italian, unless indicated otherwise. If you see an error - please contact us: edukacja@igf.edu.pl.
European Union flag This project (EDU-ARCTIC) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 710240. The content of the website is the sole responsibility of the Consortium and it does not represent the opinion of the European Commission, and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained.
Designed & hosted by American Systems Sp. z o.o.